En İyi Stephen King Film Uyarlamaları



Korku edebiyatının en tepesindeki adam Stephen King'in kitaplarına gösterilen ilgi, sinema dünyasınında dikkatini çekmiştir ve bir çok kitabı sinemaya uyarlanmıştır.

oteki.site


Usta yazarın eserlerinin dahil olduğu, uzun metraj film, kısa film , tv filmi, dizi film , mini seriler gibi bir çok farklı alanda 233 yapımda sinema ve tv film endüstrisine katkısı olmuştur.Bu kadar verimli bir yazar daha varmıdır bilmiyorum.
Herkesi bir yerden yakalamış etkisi altına almış olan yazar, kitap okuma alışkanlığınız yoksa sinemada muhakkak sizi etkilemiştir.
Bu kadar emin konuşmamızın bir nedeni var tabi ki.Listeyi görünce sizde hak vereceksiniz.

İşte Stephen king'in sinemaya uyarlanmış en iyi filmleri:


Gizli Pencere (Secret Window 2004)



Yönetmen: David Koepp
Oyuncular: Johnny Depp, Maria Bello, John Turturro

Başarılı yazar Mort Rainey (Johnny Depp) en sevdiği koltuğunun üzerinde günde 15 saat uyumaktadır. Acı verici bir boşanmanın ortasındadır ve bu ayrılığa ilişkin her şey çirkin ve tatsız bir hal almıştır. Bu durum tüm enerjisini emmiş ve yaratıcılığını alıp götürmüştür. Mort Rainey kendisini tek bir satır bile yazamayacak duruma getiren büyük çaplı bir yazamama sendromuyla baş başa kalmıştır.


1408 (2007) 



Yönetmen: Mikael Håfström
Oyuncular: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack

Mike Enslin doğaüstü olayların yaşandığı iddia edilen yerleri araştıran ve bunlarla ilgili kitaplar yazan bir yazardır. Son kitabı "en korkutucu on otel" çıktıktan sonra aldığı bir kartta New York'taki Dolphin otelinin 1408 (rakamların toplamı 13'tür) numaralı odasına hiç gitmemesi konusunda bir uyarı görür. Çocuğunu kanser nedeni ile kaybettikten sonra eşinden de ayrılmış olan Enslin aslında Tanrıya ve doğa üstü olaylara inancını yitirmiş ve bunların fos çıktığını göstermek isteyen bir yapıya sahiptir.


Ölüm Bölgesi (The Dead Zone 1983)



Yönetmen: David Cronenberg
Oyuncular: Christopher Walken, Brooke Adams, Tom Skerritt

Johnny Smith (Walken), genç bir öğretmendir. Okuldan arkadaşı Sarah'a (Adams) aşıktır. Ciddi bir trafik kazası sonrası komaya girer. Nörolog Dr. Weizak'ın (Lom) denetiminde komadan uyandığında yıllar geçmiştir. Smith, birçok şeyle birlikte, aşkı Sarah'ın evlendiğini ve çocuk sahibi olduğunu öğrenecektir.



Dolores (Dolores Claiborne 1995)



Yönetmen: Taylor Hackford
Oyuncular: Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer

Filmin hemen başında Dolores Claiborne'u (Kathy Bates), merdivenlerden yuvarlanıp can çekişmeye başlayan yaşlı bir kadının başında elinde merdaneyle görürüz. O anda eve giren postacının şahitliğiyle Dolores hemen cinayetle suçlanır. Ölen kişi, Dolores'in yanında hizmetçi olarak çalıştığı yaşlı ve yatalak kadın Vera Donovan'dır.


Christine (1983)



Yönetmen: John Carpenter
Oyuncular: Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul 

 Arnie lakabıyla tanınan Arnold Cunningham, arkadaş çevresi tarafından "inek" olarak nitelendirilen ve Dennis Guilder'dan başka arkadaşı olmayan liseli bir gençtir. Bir gün söz konusu otomobili bir arazide görür ve otomobilin satılık olduğunu fark eder. Ardından otomobile talip olur. Dennis, aracın 93.475 kilometre yapmış olduğunu belirterek Arnie'yi caydırmaya çalışır. Üstelik aracın ciddi bir onarıma ihtiyacı vardır. Arnie, buna rağmen aracın sahibi George LeBay'a 250 dolar gibi hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek aracı satın alır.



Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary 1989)



Yönetmen: Mary Lambert
Oyuncular: Dale Midkiff, Denise Crosby, Fred Gwynne

Dr. Louis Creed eşi ve çocuğu yaşadıkları travmanın ardından sakin bir kasabaya taşınırlar. Bir müddet sonra çok sevdikleri kedileri ölür. Komşuları olan ihtiyar doktor onu geri getirmenin bir yolu olduğunu ancak bunun tehlikeli olduğunu söyler. Yine de kabul eden Creed eski bir kızılderili mezarlığına gider ve kediyi gömer. Kedi ertesi gün geri döner ancak huyu değişmiş ve saldırganlaşmıştır.


Öldüren Sis (The Mist 2007)



Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.
Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar…


Ölüm Kitabı (Misery  1990)



Yönetmen: Rob Reiner
Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth

Popüler seri romanlar yazan Paul Sheldon (James Caan) arabası ile karlı bir dağ yolunda giderken kaza yapar.Tenha bir bölgede meydana gelen kazada yolun dışına savrulan araba yoldan görülmeyecek bir şekilde kalır.Sheldon gözlerini açtığında kendisini kutarıcısı olan Annie Wilkes (Kathy Bates) 'ın evinde kırık bir ayakla yatarken bulur.Wilkes onun romanlarıdaki baş kadın karakter olan "Misery Chastaine" in fanatik bir hayranı çıkar.


Günah Tohumu (Carrie 1976)



Yönetmen: Brian De Palma
Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

Telekinetik güçlere sahip bir kızın bağnaz dini düşünceler sahip annesi tarafından yapılan baskı sonucu güçlerinin önüne geçememesi ve insanlara ve yaşadığı şehre zarar vermesi konu edilen filmde Carrie White rolünde ünlü oyuncu Sissy Spacek'i, dönemin genç oyuncularından John Travolta'yı da Billy Nolan rolünde izliyoruz. Sissy Spacek bu filmdeki rolüyle ilk defa En İyi Kadın Oyuncu Oskarına aday olmuştur. 



Benimle Kal (Stand by Me 1986)



Yönetmen: Rob Reiner
Oyuncular: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman

Film Gordie (Wheaton) adlı karakterin anlattığı bir anıdır. 1959'da geçen öykü, Küçük Gordie (Wheaton) öyküler anlatan sessiz bir çocuktur. Abisinin (Cusack) ölümünden sonra babası tarafından görmezden gelinmiştir. 3 yakın arkadaşının da problemleri vardır. En iyi arkadaşı Chris Chambers (Phoenix) suçlu ve alkolik ailesinden dolayı hor görülen bir çocuktur. Teddy (Feldman) babası tarafından kulağı yakılmış bir çocuktur ve duygusal anlamda kendini kontrol edemez. Vern (O'Connell) ise grubun şişman ve korkağıdır. Vern, bir ceset görüldüğünden bahseder ve dört arkadaş bir ölü vücudu görmek için bir maceraya çıkarlar.


Cinnet (The Shining 1980)



Yönetmen: Stanley Kubrick
Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. 



Yeşil Yol (The Green Mile 1999)



Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Oldukça iri yarı biri adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğa üstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'in, Coffey'in bu gücünün farkına varmasıyla Coffey'e olan düşünceleri tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.


Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption 1994)



Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır.


Bonus Tv Yapımları:

Lanetli Ev (Salem's Lot 1979) 

Kemik Torbası (Bag of Bones 2011)

Rose Red Konağı (Rose Red 2002)

O (It 1990)

Mahşer (The Stand 1994) 

Yüzyılın Fırtınası (Storm of the Century 1999)

Haven (2010–2015)

Under the Dome (2013–2015)


Google Plus Paylaş

Hakkımızda Cemil Tüyloğlu

Merhaba.Site içersinde bulunan bütün paylaşımlar bize aittir.Kendi sitenizde veya sosyal ağınızda paylaşabilirsiniz.Sizden tek ricamız,paylaşımlarınızda bizi kaynak göstermenizdir.Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.

0 yorum: